Транспорт
ДЕСТИНАЦИЯ
Дата
ПРЕСТОЙ
Брой

Обединени Арабски Емирства (UAE)

Обединените арабски емирства (съкратено: ОАЕ, разговорно: Емиратите) са арабска държава, разположена в югоизточната част на Арабския полуостров в Югозападна Азия.

Тя включва 7 емирства: Абу Даби, Аджман, Дубай, Рас ал-Хайма, Ум ал-Куейн, Фуджейра и Шарджа.

Крайбрежието на ОАЕ е основната туристическа дестинация на тази страна. Тук ще откриете двата най-известни града в страната Дубай и Абу Даби. И докато Абу Даби е известен с близките мангрови гори, то Дубай очарова с невероятните си и изключително луксозни хотелски комплекси.

Тук ще откриете някои от най-скъпите хотели на планетата, както и такива съвременни чудеса като Палм Джуейра и Света (острови, подредени подобно на картата на света). На пук на сухия климат, амбициозни хотелиери са превърнали крайбрежните курортни зони в същински зелен рай от безбройни видове тропически вървета, цветя и храсти. Чаровни алеи се вият сред парковата растителност и превръщат разходката в същинско удоволствие за сетивата. Тук човек ще открие всичко, за което би могъл да мечтае – лукс, изключителна храна, спокойствие, сигурност и блясък, който може да впечатли дори и хора, които обикновено трудно се изненадват.

Изпрати запитване

СНИМКИ

Градове и курорти